Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Szeptember 12. 11:47, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Vonattal Frankfurtba

Vonattal Frankfurtba

A felhőkarcolói miatt jellegzetes és a Majna folyó partján álló – emiatt gyakran a közismert New York-i városrészre utalva „Main-Hatten”-nek is nevezett – Frankfurtba

heti két alkalommal modern és kényelmes Railjet Xpress vonattal lehet eljutni Budapestről. Az átszállás nélküli utazást lehetővé tevő Railjetek minden pénteken és szombaton indulnak Budapestről, vissza pedig szombaton és vasárnap közlekednek (ünnepnapok környékén a pontos közlekedési napok eltérőek).

A Railjet Xpress vonatban – amelyre Budapesten kívül többek között Tatabányán és Győrben is fel lehet szállni – az 1. és 2. osztályú kocsikon kívül úgynevezett Business Class is található, ahol kényelmes, állítható dőlésszögű műbőr fotelekkel várják az utasokat, kényelmesebbé téve a hosszú távú utazást. A Business Class az 1. osztályú jegyen felül váltott 15 eurós felár megfizetésével vehető igénybe, ez tartalmazza a helybiztosítást is.

Amennyiben út közben megéheznek az utasok, érdemes felkeresni a vonat étkezőkocsiját, ahol az osztrák és nemzetközi konyha újdonságait lehet megkóstolni, szezonálisan változó étlapról kiválasztva a fogásokat. Az étkezőkocsi személyzete kérésre az 1. osztályon, valamint a Business Classon helyben is felszolgálja a választott ételeket és italokat; valamennyi kocsiosztályon lehetőség van kézikocsiról is vásárolni egyszerűbb harapnivalókat és frissítőket.

A közvetlen Railjet Xpress vonatra 49 eurótól vásárolhatók kedvezményes SparDay jegyek 2. osztályra, amelyek a helybiztosítást is tartalmazzák. 1. osztályra az induló jegyár 60 euró.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 20. 07:58, péntek | Sport

Labdarúgó NB I - Az örökrangadóval indul, keleti rangadóval folytatódik a forduló

Péntek este az MTK és a Ferencváros örökrangadójával indul a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulója.

2024. Szeptember 20. 07:57, péntek | Bulvár

A Deltát vezető mesterséges intelligencia a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz

Nemcsak a Delta műsorvezetője a Bíró Ada nevű mesterséges intelligencia, már a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.