Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2015. Január 22. 16:18, csütörtök | Belföld
Forrás: MÁV Zrt.

Zarándokvonatok indulnak a híres egyházi kegyhelyekre

Zarándokvonatok indulnak a híres egyházi kegyhelyekre

„Lelki megújulásunkért!” jelmondattal szervez idén zarándokvonatokat a Misszió Tours Utazási Iroda.

A MÁV-START Zrt. közreműködésével a csíksomlyói Boldogasszony Zarándokvonat negyedszer, a Lengyelországba robogó Fekete Madonna Zarándokvonat ötödször indul útnak.

A korábbi hagyományokat folytatva, de megújult szolgáltatásokkal újra a csíksomlyói búcsúba, valamint a lengyelországi Czestochowába és Krakkóba közlekednek a zarándokvonatok.

A Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. a közös utazásszervezésről tartott sajtótájékoztatót január 22-én, Budapest-Nyugati pályaudvar Királyi várótermében, amelyen megjelent Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete, Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Székely János, az Esztergom-Budapesti főegyházmegye segédpüspöke, Zaránd György, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója, Budai László, a Misszió Tours Utazási Iroda ügyvezetője, valamint Bátor Botond pálos szerzetes.

Idén a MÁV-START és a Misszió Tours együttműködésében valósulnak meg a különleges élményt ígérő, rendhagyó zarándokutak. A Misszió Tours részéről elhangzott, hogy az elmúlt évek hagyományait folytatva idén negyedszer kel útra a Boldogasszony zarándokvonat a csíksomlyói pünkösdi búcsúra és ötödször a Fekete Madonna zarándokvonat Lengyelország „lelki központjába”, a magyar pálos szerzetesek által alapított világhírű czestochowai kegyhelyre. Zaránd György, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzetközi különvonatok közlekedtetése rendkívül bonyolult folyamat, az országonként eltérő hatósági előírások ugyanis komoly kihívások elé állítják a szervezőket. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a vasúttársaság azért ajánlotta fel a zarándokok számára különvonatait, mert elsősorban a vasúton történő utazás teszi lehetővé a nagy létszámú utazóközönség számára a kényelmes és biztonságos utazást.

Emellett a közös programok, a vonatrádió, a színvonalas első és másodosztályú vasúti kocsik, a hangulatos étterem-kocsik megteremtik a zarándokvonatok egyediségét. Az utazóközönség magas színvonalú kiszolgálása érdekében idén a Fekete Madonna zarándok különvonatot a korszerű, légkondicionált kocsijaival közlekedteti a vasúttársaság, továbbá most első alkalommal mindkét zarándokvonaton a különleges Komfort kocsi kényelmét is élvezhetik a résztvevők.

Háttérinformáció:

Boldogasszony Zarándokvonat, 2015. május 21-24. Az érdeklődők felszállhatnak Hatvan, Szolnok és Püspökladány állomásokon, illetve hazafelé jövet leszállhatnak Nagykárolyban és Debrecenben is. Erdélyben a vonat megáll Nagyváradon, Kolozsvárott és Marosvásárhelyen is. A zarándokvonat második napjának programja Gyimesbükkön, az ezeréves határnál lesz, majd a csíksomlyói búcsún való részvételt követően, Pünkösd vasárnapján, Gyergyószentmiklós főterén szabadtéri szentmise zárja a zarándoklatot.

Fekete Madonna Zarándokvonat, 2015. június 22-25. A gazdag program keretében két teljes napot és három éjszakát töltenek a résztvevők a lengyelországi Czestochowában. A zarándoklat fontos célpontja a Lengyelország szíveként emlegetett Krakkó is.

Részletes program és további információ: www.missziotours.hu;

kapcsolattartó: Budai András +36 20 565 3498;

email: missziotours@missziotours.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket